NEStore warmtebatterij

NEStore warmtebatterij

08 Aug, 2024 -

Geschreven door

Marc Guyt

Recent waren we op bezoek bij Newton Energy Solutions in Delft, om hun nieuwe generatie NEStore warmtebatterij te bewonderen.

De NEStore is een fraai alternatief voor de steeds populairdere thuisbatterij. Deze warmtebatterij zet duurzaam opgewekte stroom (van bijvoorbeeld je zonnepanelen) om in warmte en slaat deze op in de innovatieve vacuüm-geïsoleerde tank, gevuld met water. 

Het warmteverlies van de NEStore is, door de unieke vacuüm isolatielaag in de ketel, ongekend laag met maar slechts 1% aan temperatuurdaling per dag.

Deze nieuwe, oorspronkelijk in TNO-laboratoria ontwikkelde technologie, houdt zo water wekenlang op hoge temperatuur met minimaal energieverlies.

Zo wordt je energierekening voorspelbaar laag, profiteer je van maximaal comfort in het gebruik van warm water, én bespaar je in terugleverkosten. In vergelijking met een warmtepompboiler van hetzelfde formaat heeft de NEStore tot 8x meer capaciteit.

Een mooie Nederlandse innovatie, waarmee we veel klanten van MilesEnergy blij mee hopen te maken! De NEStore is naast voor thuis ook zeer geschikt voor sportverengingen, boerderijen en campings. Allemaal locaties waar veel warm water gebruikt wordt.

Meer info over de NEStore is te vinden op hun website
Deze introductiefilm over de NEStore geeft ook een goed beeld van de mogelijkheden.

Interesse in deze innovatieve oplossing? Neem gerust contact met ons op.